Publicitat
Publicitat

Aprovació inicial del projecte de reforma del passeig Lluís Albert

El ple aprova inicialment el projecte de reforma del passeig Lluís Albert, que donarà continuïtat a les dues primeres fases de reforma del front marítim de l'Escala. L'aprovació es va fer per unanimitat en sessió extraordinària del ple.

La unanimitat de regidors reunits en sessió extraordinària del ple van donar divendres el vist i plau al projecte d'urbanització del passeig Lluís Albert. L'objectiu és executar aquest hivern una actuació que inclou el paviment a un sol nivell com ja s'ha fet en els projectes anteriors, donant prioritat als vianants.Així, tot i que està previst que els vehicles puguin circular en els dos sentits entre l'avinguda Ave Maria i el carrer de la Casa Gran, es tractarà d'una circulació regulada i controlada mitjançant càmeres. La idea és que a partir del carrer de la Casa Gran només hi circulin els veïns i vehicles autoritzats, mentre que la resta hagin de sortir pel mateix passeig Lluís Albert una altra vegada. Es preveu que hi hagi una vintena de places d'aparcament de rotació ràpida (a l'estil de les zones vermelles que hi ha a diferents punts del municipi que permeten aparcar per un període de 20 minuts per fer gestions ràpides, que en aquesta zona podrien ser per una durada una mica més llarga, per afavorir el petit comerç) i una zona de càrrega i descàrrega de vuitanta metres línials per tal de garantir la distribució de productes als establiments de la zona més propera. Al ple, els detalls del projecte els va explicar el regidor d'urbanisme i tinent d'alcalde Josep Bofill:

 

Els tamarius de la zona, que estan protegits dins el catàleg d'arbres i arbredes d'interès local, es mantenen i es preveu també que a la part del passeig que hi ha davant les façanes dels habitatges també es faci una línia d'arbres. A més, es preveu la ordenació de possibles terrasses per als establiments que hi ha en aquest tram. Les obres inclouen la renovació i millora de les xarxes de serveis. El projecte està valorat en 1,6 milions d'euros i ha estat aprovat per unanimitat. El regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, va remarcar que "s'ha dissenyat una actuació que es prou polivalent per tal que es puguin anar aplicant canvis en la gestió de l'espai sempre que es consideri necessari". A més, la voluntat és afavorir l'activitat econòmica a la zona.

El projecte s'aprovava amb els vots favorables de tots els grups municipals que, tot i això, feien alguna esmena en la ronda de posicionaments.

Va cloure el debat l'alcalde, Víctor Puga, agraïnt a tots els grups el posicionament favorable al projecte.

A la mateixa sessió es va acordar una modificació del contracte de neteja dels edificis municipals per incloure-hi el sobrecost de les hores de més que ha hagut de treballar el personal durant el període de Covid-19. Per aquest mateix motiu es va acordar una modificació de crèdit al pressupost per valor de 85 mil euros per assumir parcialment la reclamació feta per l'empresa gestora de la piscina municipal.

Modificació només matisada pel regidor d'En Comú l'Escala, Albert Pons:

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar