Publicitat
Publicitat

Tanca nova i neteja del bosc a les Planasses

L'Ajuntament de l'Escala amb la col·laboració del Parc Natural del Montgrí-Illes Medes, ha realitzat uns treballs de neteja i manteniment al bosc de Les Planasses i ha col·locat una nova tanca per delimitar i protegir la duna. 

La duna que es troba a la zona protegida de les Planasses ja gaudeix d'una nova tanca que la delimita i en prohibeix l'accés. S'ha canviat els pals subjectors i el cablejat. És una actuació que ha finançat íntegrament l'Ajuntament de l'Escala, en el marc d'uns treballs de neteja i millora de les Planasses. També s'ha eliminat la fusta morta que hi havia a causa d'un incendi que va afectar a la zona l'any 2017. Aquesta actuació s'ha fet amb col·laboració amb el Parc Natural del Montgrí-Illes Medes.

Un altre dels treballs que s'ha dut a terme, és el manteniment de la flora invasora. Eliminant tot aquell tipus de vegetació que té efectes negatius a la flora i fauna de la zona. 

En total aquesta intervenció ha tingut un cost de gairebé 8.000 euros i forma part d'un pla de manteniment forestal de la zona de les Planasses, que inclou una tala selectiva per tal de minimitzar el risc d´incendi i millorar l'hàbitat i el valor de conservació d'aquest espai, que forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar