Publicitat
Publicitat

En marxa el 75è curs d'Arqueologia a les Ruïnes d'Empúries

El MAC Empúries ha posat en marxa un nou curs d'arqueologia. És la 75ena edició que se'n fa, i hi participen estudiants d'arreu de l'estat. Enguany treballen en tres sectors de la ciutat grega d'Empúries properes a la zona portuària.

L’edició d’enguany del Curs d’Arqueologia d’Empúries porta com a títol Passat, present i futur dels Cursos d’Arqueologia d’Empúries. És un any molt especial ja que es commemora la 75ª edició del curs. Des de la seva creació l’any 1947, els cursos d’Arqueologia d’Empúries han esdevingut una escola de referència en la formació d’arqueòlegs i historiadors del món clàssic i, alhora, un altaveu que ha donat visibilitat internacional a la recerca emporitana. Un marc ideal pels estudiants d'arqueologia i història. L'Ane Urrizburu és una de les participants al curs, i ve de Pamplona.

L'Ane i els seus companys estan excavant el que seria la cuina d'un casa de la ciutat grega. 

Els treballs arqueològics s’emmarquen novament en el projecte d’intervencions arqueològiques iniciat l’any 2018 i que té per objectiu l’estudi de les àrees portuàries de l’antiga Empúries, en relació també amb la reconstrucció de l’evolució paleoambiental del territori de l’entorn. En Sergi López, ve des de Terrassa, i ha explicat com van els treballs.

Durant el curs es fan sessions pràctiques que inclouran les tasques d’excavació arqueològica, així com de documentació i registre de les dades de l’excavació i les teòriques, que es destinaran a les sessions relacionades amb el tema del curs, així com a visites al conjunt arqueològic d’Empúries. El curs no només s'adreça a estudiants d'arqueologia, sinó també als d'història. És el cas de l'Itziar Gutiérrez, que ve des d'Alcalà de Henares. 

El curs acabarà el pròxim 24 de juliol. Serà llavors quan es farà un balanç del resultat de les excavacions. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar