Publicitat
Publicitat

Presentació a l'Escala del Quick Rescue

Aquest matí a la Platja de Riells s'ha presentat el Quick Rescue, una nova eina que agilita la resposta dels socorristes en casos d'ofegaments a les platges. Un dispositiu que s'ha desenvolupat conjuntament entre Dipsalut, la Universitat de Girona i professionals del socorrisme aquàtic.

Des d'avui els equips de socorrisme de les platges de l'Escala, Begur o Lloret de Mar entre altres, tenen a la seva disposició un nou recurs per actuar de manera més ràpid en casos d'ofegament. es tracta del Quick Rescue, un innovador dispositiu de rescat aquàtic, autoinflable i molt més lleuger que els tradicionals. De fet s'han fet moltes proves per validar el seu funcionament i comparar-lo amb altres elements de rescat i el quick rescue ha sobresortit amb nota. 

 

Una eina ideada per socorristes experts i el centre d'innovació de la UdG, amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Girona. El sistema també s'ha ofert a tots els ajuntaments del litoral gironí. La informació per desenvolupar i fabricar aquest dispositiu és ja d'accés universal.

 

Des de l'Escala el Quick Rescue suposa un element més per garantir la seguretat a les platges escalenques.

 

La nova boia de rescat àgil i molt fàcil de transportar, està pensada perquè els socorristes la dugin plegada i desinflada a la cintura, de manera que puguin nedar fins a la víctima sense noses i inflara amb un gest simple i àgil. Reduint així el temps de resposta en els rescats aquàtics. Per validar aquesta eina de rescat s'han fet més de 200 simulacres de salvament a les platges de l'Escala, L'Estartit i Barcelona. Hi han col·laborat INEFC i els equips de socorrisme de la Creu Roja, Proactiva, Rescatadores i dels bombers de la Generalitat. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar