Publicitat
Publicitat

Arrels del Vi premia els millors vins de la DO Empordà

Arrels del Vi confirma la celebració de la seva 13a edició, el proper cap de setmana. La fira se celebrarà a l'aire lliure, amb totes les mesures de seguretat i aforament limitat. Un espai on es podran degustar més de 100 referències de 26 cellers empordanesos.

Arrels del Vi, la fira vitivinícola de l'Empordà, celebra la seva XIII edició el 10 i 11 de juliol a Sant Martí d'Empúries amb la participació de 26 cellers de la DO Empordà. L'organització ha treballat per mantenir totes les mesures de seguretat i aconseguir, alhora, mantenir l'esperit de la fira.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala i la DO Empordà, la fira compta enguany amb un xifra similiar a edicions anteriors de cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma. En total més de 100 referències.

Com cada any uns dies abans de la celebració de la Fira s'han entregat els premis als millors vins, escollits per experimentats sommeliers en un tast a cegues que es va celebrar el passat 14 de juny al Uain Bar & Store dirigit pel sommelier Rafel Sabadí. Un any amb bons vins i on els guanyadors representen fidelment l'Empordà.

Pel que fa al millor blanc, enguany el premi ha anat a mans del vi 'Singulars' de Mas LLunas. Seguit de 'Les Auledes Vins de Postal' i en tercer lloc 'Finca La Garriga 2019'. Mas Llunes és un celler familiar amb una llarga tradició de viticultors i un vell conegut a la Fira Arrels del Vi.

'Caminito' 2020 de Terra Remota, ha aconseguit el primer premi de vins rosats. Seguit per 'Oriol Rosat' i 'Suneus Rosat'. Aquesta és la primera vegada que el celler Terra Remota participa en la fira, un celler que és el resultat de la fusió de disseny i funcionalitat integrada en el medi ambient.

El vi negre i el dolç han anat a parar a les mans del celler Vinyes dels Aspres. Pel que fa a negre amb el vi 'Soques' 2016 i el dolç 'Bac de les Ginesteres'. Tretze edicions, tretze participacions del celler i pràcticament podem parlar de tretze premis. Doncs és el celler més premiat de la fira.

Com cada any Arrels de Vi comptarà amb productes Km0 per complementar la degustació de vi. Així mateix s'han programat les visites guiades a les Ruïnes d'Empúries, amb aforament limitat. Tots els amants del vi tenen una cita el dissabte 10 i diumenge 11 a Sant Martí d'Empúries.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar