Publicitat
Publicitat

El camping Ïlla Mateua de l'Escala rep el segell

Quatre campings gironins, entre ells l'Ïlla Mateua de l'Escala, els primers en obtenir el nou segell de turisme accessible "Wheelchair friendly". L'acreditació neix del conveni signat entre Associació de Campings de Girona i Mifas, que treballa per a l'inclusió social de les persones amb discapacitat.

El segell "wheelchair friendly", en anglès "apre per a cadires de rodes", acredita el camping que el pot lluir que aquest no té barreres arquitectòniques i que ofereixen serveis destinats a millorar l'estada de les persones amb mobilitat reduïda (com activitats d'animació inclusives). Aquest segell s'estrena aquest estiu en un camping del Baix Empordà i tres de l'Alt Empordà. Son el Valldaro de Platja d'Aro, el Salatà de Roses, l'Àmfora de Sant Pere Pescador i l'Ïlla Mateua de l'Escala.

El nou segell Wheelchair friendly s'emmarca dins d'una aliança entre l'associació de campings de comarques gironines i l'associació Mifas per a impulsar el turisme accessible. I permetre que aquelles persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir de vacances al camping sense límits i amb serveis i activitats inclusives. Els campings que reben aquest distintiu acrediten que compleix tots els requisits d'accessibilitat, eliminant qualsevol barrera arquitectònica, a banda d'oferir serveis dissenyats per a millorar l'estada de les persones amb mobilitat reduida. Entre aquests serveis, per exemple, piscines amb rampa d'accés o cadira hidràulica, activitats d'animació en clau inclusiva o rampes per accedir als allotjaments i zones comunes. Des d'Ïlla Mateua, tenen el convenciment que aquesta iniciativa no farà més que créixer en properes temporades.

Per a Eva Trias, el turisme adaptat és un model de turisme molt agraït, en la mesura que fins fa molt poc les empreses turístiques l'havien tingut poc en compte.

Més enllà del codi d'accessibilitat qeu marca la Generalitat, abans de lliurar el segell, els mateixos usuaris de Mifas inspeccionen el camping i validen que compleix els requisits per a ser declarat Wheelchair friendly. De moment, només quatre campings han obtingut aquesta nova acreditació. La intenció, però, és fer extensiu aquest segell a més establiments. De fet, ja hi ha quatre campings gironins més que estan fent els tràmits per obtenir-lo.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar