Publicitat
Publicitat

Emotiu comiat al músic i compositor Lluís Albert

Mor el músic i compositor escalenc Lluís Albert als 98 anys Fundador d’esbarts, director de cobla i orquestra, curador de l’obra de la seva tia i padrina Caterina Albert - Víctor Català. El 1992 va rebre la Medalla al Mèrit Musical i el 2019 la Creu de St. Jordi.

Divendres passat al migdia moria el músic i compositor escalenc Lluís Albert i Rivas a l'edat de 98 anys. Tot i que en la seva joventut havia conreat la seva vessant de compositor de música clàssica, amb peces reconegudes com el "Concert de la Costa Brava", fou amb la sardana on trobà un més gran reconeixement. Al llarg de la seva vida va compondre autèntics himnes com el "Cant a l'Escala" o la sardana del pubillatge quan l'Escala va ser proclamada Ciutat Pubilla el 2009. En el seu haver hi ha un fons de 62 sardanes, l'última de les quals, estrenada el 2013 coincidint amb el seu 90è aniversari, fou "El cant del cigne". Musicòleg destacat per les seves investigacions i publicacions entorn de la sardana, va ser també dansaire i fundador d'esbarts, director de cobla i d'orquestra, recordava especialment las eva etapa com a director de l'Orquestra de Cambra de Girona,e nter el 1983 i 1996.

Aquesta era una de les últimes intervencions públiques de Lluís Albert i Ribas que es conserven. Era el mes de juny de 2019 en la inaugurció de l'espai Víctor Català a l'Alfolí de la Sal. Aquí, Albert reflecteix l'estreta vinculació que sempre tingué amb la seva tia Caterina Albert, el llegat de la qual catalogà i conservà fins que el juny de 2017 arribà a l'acord de cessió a l'Ajuntament de l'Escala. Aquell dia, en el parlament de cessió, Lluís Albert se sentia cofoi d'haver complert amb el seu deure.

Lluís albert ha mort a l'edat de 98 anys, tant sols un més dels que va complir la seva tia.

Fragment extret de l'entrevista emesa a l'espai "Parlem" de Canal 10 Empordà l'estiu de 2019. Va parlar de la seva etapa final i amb el convenciment que mentre hi hagi qui el recordi, la seva figura no morirà.

La cerimònia d'enterrament, de la qual ell mateix n'havia disposat tots els detalls mesos enrere, es va celebrar dissabte a la tarda a l'església de Sant Pere de l'Escala. La nombrosa concurrència que s'hi va aplegar van donar l'últim adéu a una figura que va voler ser enterrada amb l'uniforme de director d'orquestra i amb una batuta a la mà.Aquest dimecres a les nou de la nit Canal 10 Empordà reemetrà l'espai entrevista "l'Imaginari" que l'any 2004 Milena Llop va dedicar a la figura de Lluís Albert..

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar