Publicitat
Publicitat

Els tallers de pedra seca es repetiran cada any

El Museu de l'Escala acorda repetir cada any els tallers de pedra seca coincidint amb les jornades del Centre d'Estudis Escalencs. Dissabte se'n va fer una segona edició amb bona participació, tot i la intensa calor que feia. Es va treballar en un tram del camí de Vilanera.

La tècnica ancestral de la paret de pedra seca, declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco, es pot contemplar en múltiples indrets del municipi de l'Escala. Un d'ells és al camí de Vilanera a Les Corts, on dissabte va tenir-hi lloc el segon taller d'aquesta tècnica, coordinat des del Museu de l'Anxova i de la Sal. De fet, era la continuació del primer taller que s'havia fet el mes d'octubre passat, on no es va poder acabar el tram que s'havia plnatejat de reconstruir.

El taller de dissabte es va centrar en acabar el tram que s'havia deixat a mitges el mes d'octubre passat i en refer puntualment aquells trams més degradats de la matexa zona.

La participació en aquest segon taller ha estat inferior a la que hi hagué en el primer. Un dels motius apuntats podria ser la intensa calor d'aquests últims dies. Això no treu que des del museu s'hagi acordat de repetir el taller cada any, coincidint amb les jornades del Centre d'Estudis Escalencs, entre els mesos de març i abril.

A banda del taller en sí, Lurdes Boix va reiterar el crit d'alerta contra el vandalisme que destrueix part de les parets o l'espoli de pedres en aquest indret.

I és que la tècnica de la pedraseca és una tècnica ancestral amb múltiples virtuts per a l'entorn.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar