Publicitat
Publicitat

Acte d'entrega dels Premis Escolars Pilar Pellicer

Josep Esquirol, les escoles, fetes i tradicions i la modificació del planejament de Ventalló són les temàtiques dels treballs de recerca guardonats amb els primers premis Pilar Pellicer, que s'han lliurat aquest matí. La convocatòria feta per l'Ajuntament té per objectiu estimular l'interès dels alumnes per l'estudi i recerca en temàtiques vinculades al municipi.

Els premis han estat per al treball sobre la figura de Josep Esquirol, elaborat per Inès Colell i Jordi Llach, alumnes de sisè de l'escola l'Esculapi; per als treballs "les escoles", de Luis Mauricio Cuellodeoro, Maria Berja Gonzàlez i Nadia Bounoua i el treball "Festes i tradicions", d'Alba Pérez Miresse, Karen Saiz Fernández i Andrea Ramió Oliveras, tots ells alumnes de sisè de l'escola Empúries; i per al treball "Modificació del planejament de Ventalló" de l'alumna de segon de batxillerat de l'institut El Pedró Emma Gasull.Son els noms particulars de la primera convocatòria d'un certamen que s'ha batejat amb el nom de la qui fou durant dècades directora de l'escola Empúries, Pilar Pellicer i Parals, que ha presidit l'acte d'avui. Pellicer es mostrava així d'agraïda en el parlament que ha fet a l'inici de l'acte.

Per a Pellicer, una convocatòria com aquesta ha de suposar tant una crossa com un bàlsam per als alumnes.

En el seu parlament, Pellicer ha recordat i ha lloat l'ofici de mestra, que ella va exercir durant més de quatre dècades, fent incís en el fet que mestre i alumne s'alimenten recíprocament.

Per a la primera edició d'aquests premis hi ha hagut una participació de 29 treballs. L'acte d'avui l'ha obert l'alcalde, destacant l'alta participació i recordant els objectius de la convocatòria.

Els premis els lliurava la regidora d'educació, Maite Cortés, tot animant els alumnes a continuar participant en futures convocatòries i agraïnt la feina del jurat.

Els guanyadors de cada categoria han explicat els seus respectius treballs. Jordi Llach i Inés Colell, alumnes de sisè de l'Esculapi son els autors del treball sobre el fotògraf Josep Esquirol, guardonat amb un val de 150€ per a la compra de llibres a la llibreria Vitel·la.

Luís Mauricio Cuellodeoro, Maria Berja i Madia Bounoua, de l'escola Empúries, han fet el treball "Les Escoles", guanyador d'un altre val de 150€ per a la compra de llibres.

Com que el premi en la categoria de 4t d'ESO es va declarar desert, el jurat va considerar oportú concedir dos premis en la categoria de sisè de primària de l'Escola Empúries, per la quantitat de treballs presentats. Així s'ha pogut premiar el treball "Festes i tradicions", d'Alba Pérez Miresse, Karen Saiz Fernández i Andrea Ramió Oliveras, que han guanyat una ruta guiada amb veler.

En la categoria de segon de batxillerat, s'ha premiat el treball "Modificació del planejament de Ventalló" de l'alumna de segon de batxillerat de l'institut El Pedró Emma Gasull. Com que no ha pogut ser present a l'acte, el premi l'ha recollit el seu tutor. El premi en aquesta categoria consistia en un lot d'entrades per a concerts dels grups Stay Homas i Miki Núñez, que actauran a l'Escala aquest estiu.

El jurat que ha valorat els premis estava format per un representant dels centres educatius, el Cap de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de l’Escala, l’arxivera municipal i tres personalitats que hagin estat vinculats amb els serveis de cultura i educació al municipi. Actuarà de secretari el Tècnic de l'àrea d'Educació de l’Ajuntament.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar