Publicitat
Publicitat

Primera onada de calor de l'estiu

Les altes temperatures sostingudes durant els últims dies fan que es pugui parlar de la primer onada de calor de l'estiu, amb màximes de 36'7 graus el dilluns. La temperatura es troba entre 5 i 7 graus per sobre del que seria habitual aquesta època de l'any. 

La calor ha arribat de cop i amb força. Dilluns la temperatura màxima va els 35 ºC a bona part de l'interior i prelitoral. a L'Escala concretament, es va arribar als 36'7 graus de màxima. Una temperatura a la que hi ha estius que no s'hi arriba o només s'hi arriba un cop, durant el pic de l'estiu. Després de 3 dies de calor intensa, ja podem parlar de la primera onada de calor d'aquest estiu. El meteoròleg de Ràdio l'Escala, Sergi Corral, n'ha parlat i n'ha explicat el motiu. 

Aquesta nit passada, la temperatura no ha baixat del 20 graus, el que es qualifica com a nit tropical. Això si, a partir de demà, baixaran les màximes però entrarà en joc la humitat, provocant una sensació de xafogor. 

No feia tanta calor en una primera quinzena de juny des del 2017, durant la calorada que es va allargar dels dies 10 al 26. Malgrat tot, la màxima ha quedat lluny dels rècords de juny, que es va assolir el 2019, quan a finals de mes vam tenir l'onada de calor més important de les últimes dècades, que va deixar fins a més 43 ºC a l'interior.

Per protegir-nos de la calor, cal beure molta aigua i fer àpats lleugers rics amb aigua. Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol. Estigueu-vos a les habitacions més fresques. A la nit, obriu les finestres de casa per refrescar-la. Eviteu el sol directe, porteu una gorra o un barret. Utilitzeu roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada. Eviteu sortir a les hores de més calor, amb especial atenció a la mainada i a la gent gran i eviteu les activitats físiques intenses. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar