Publicitat
Publicitat

El Tona, campió, després de guanyar a l'Escala (5-2)

El Tona s'ha proclamat campió del grup 1A de la Primera Catalana després de guanyar a l'Escala per 5 a 2. En cas que l'equip de Sepu hagués guanyat, el primer classificat hagués estat el Lloret de Mar que va superar el Manlleu per 4 a 5. El Tona jugarà les promocions amb la Guineueta, el campió del grup 1B.

El FC l'Escala tancava la lliga a Tona sense jugar-se res. En canvi, l'equip tonenc sí que s'hi jugava. Els de Ricard Farrés necessitaven la victòria perquè si el Lloret guanyava, que va guanyar a Manlleu per 4 a 5, el Lloret hagués tancat el curs a la primera posició.

El Tona va anar per feina i en els primers vint-i-cinc minuts va fer dos gols. El primer obra d'Ot Bofill, després d'una jugada individual, i el segon, diana d'Alejandro Gaitan que va aprofitar una errada del porter Joan Bayona en el control de la pilota.

A la represa, l'equip local va fer tres gols més. En el minut 48 i 57, el capità Veli Noguera feia dos gols amb el cap en jugades a pilota parada. La primera va ser una falta i el segon un servei de còrner. I el darrer gol osonenc va ser de Gaitan que va quedar sol davant del porter Bayona i va saber trobar el forat.

Pel que fa als gols de l'Escala. El primer va ser en el minut 72 quan Ayoub Haiba aprofitava una excel·lent assistència de Marçal Saenz i el segon el signava Pau Castell, que va trobar l'encert gràcies a un bon remat amb el cap en una falta que va posar en moviment Saez.

Després del partit, el Tona va celebrar la primera posició del grup 1A de la Primera Catalana. Ara bé, haver aconseguit el campionat no és sinònim d'ascens, ja que enguany amb la reestructuració de la Primera Catalana, els primers dels quatre subgrups s'hauran d'enfrontar entre ells. El Tona haurà de jugar contra la Guineueta i l'Ascó al Mollerussa.