Publicitat
Publicitat

L'aplec se salda amb molta participació

L'Agrupació passa un balanç molt positiu de l'aplec, amb concerts a la tarda i nit de dissabte i al am´ti i tarda de diumenge. En el global del cap de setmana s'han estrenat set sardanes i se n'han recuperat 21.

El primer cap de setmana de juny ha tornat a ser la festa major de la sardana, amb la recuperació de l'Aplec que l'any passat es va haver de moure de data per culpa de la pandèmia. Després que els actes previs de la setmana passada i l'anterior haguessin anat escalfant l'ambient, arribava el cap de setmana clau. Dissabte a la tarda, a la sala del CER s'estrenava el concert Les comarques gironines a so de cobla, a cura de la cobla La Principal de Cassà, que dirigeix Ivan Joanals. Al vespre, l'activitat es va programar a La Riba, amb la cobla Ciutat de Terrassa, que interpretava el concert d'Aplec 100% Xaxu, amb un programa de dotze sardanes compostes per Josep Vicens Xaxu descatalogades i recuperades per a l'ocasió.Ja ahir, en la data històrica de l'aplec de l'Escala, és a dir, el primer diumenge de juny, l'activitat es traslladava cap a Plaça Catalunya, on ja fa uns anys que s'hi ha traslladat l'activitat del diumenge d'aplec. Al matí, concert de la cobla Ciutat de Girona; i a la tarda, doble audició - concert abm les cobles Els Rossinyolets i La Principal de l'Escala. Va ser en l'inici de la sessió de la tarda, que l'alcalde va donar la benvinguda als assistents, tot posant en valor la importància de recuperar l'activitat cultural, després del parèntesi de la pandèmia.

L'organització ha fet un balanç molt satisfactori de l'aplec d'enguany, 46è aplec. El president de l'agrupació sardanista Avi Xaxu parlava de cap de setmana d'apoteosi sardanista.

S'ha acabat l'aplec, però encara es pot visitar a la biblioteca Víctor Català l'exposició de Palau Farré i Rafel Ramis, artistes de la sardana, visitable fins el 3 de juliol en horari de la biblioteca.

Un dels elements tradicionals de l'Aplec és, cada any, el llibre. Amb un tiratge de 700 exemplars, enguany recull en portada una de les il·lustracions de l'artista montblanquí Maties Palau i Ferré. A l'interior, 80 pàgines de continguts ben variats a l'entorn de la sardana i la cobla elaborats per col·laboradors fidels i noves aportacions. Es pot trobar des de dilluns passat als quioscos i llibreries de l'Escala, al preu de 6€.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar