Publicitat
Publicitat

Els centres educatius de l'Escala preparen activitats per Sant Jordi

Els centres educatius de l'Escala han preparat diverses activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi. Es faran lectures de poemes i es vendran punts de llibres. També s'explicarà la llegenda de Sant Jordi. 

Tant les escoles com l'institut de l'Escala, han preparat diverses activitats per tal de poder celebrar la Diada de Sant Jordi. La pandèmia del coronavirus ha marcat totes les festes tradicionals des que va començar el curs, i ho fa ara també amb el dia de la llibre i la rosa. Amb tot, els centres s'han adaptat a la situació hi han preparat diverses activitats per poder celebrar-la.

A l'institut El Pedró, per exemple, han dividit les activitats per cicles. Els alumnes de 1r i 2n d'ESO, faran teatre al CER a partir de les 12h. Els de 3r i 4rt d'ESO faran lectures en veu alta al gimnàs de l'Institut, a partir de la 1 menys 10 del migdia. I finalment, els alumnes de Batxillerat, participaran a les lectures en veu alta organitzades per la Biblioteca a la Riba. 

L'Escola Empúries per la seva banda, aquest any, faran un Sant Jordi solidàri col·laborant amb la ONG Safe the Children. Aquesta ONG celebra la XII edició de la campanya Punts de Llibre per la Solidaritat, treballant els punts de llibre i la solidaritat amb els drets dels nens i nenes rohingyes. Es tracta d'un grup ètnic desconegut, que viu una situació de vulnerabilitat absoluta en un camp de refugiats de Bangladesh. Així doncs, tots els nens i nenes elaboraran uns punts de llibre solidaris que vendran el dia de Sant Jordi en diversos llocs. Els alumnes del cicle infantil, faran paradetes davant de cada aula, mentre que els de 1r, muntaran parada a les escales de la plaça de les Escoles. Els de 2n posaran la parada al C/ Rossinyol i els alumnes del Cicle Mitjà i el Superior, vendran els punts de llibre pel seu compte al llarg de tota la setmana. 

I l'Escola Esculapi ha dividit les activitats entre el matí i la tarda. Al matí, entre les 10 i les 11, els alumnes aniran a la Riba a llegir poemes. I a la tarda, la cita és a l'escola, on explicaran la llegenda de Sant Jordi a les famílies. 

Serà doncs, un Sant Jordi una mica diferent a les escoles, però com han anat fent amb les altres festes, com la castanyada, el nadal o el carnaval, els centres s'han adaptat perfectament a la situació. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar