Publicitat
Publicitat

Consolidació del piló d'amarrar de La Riba

Avui han començat els treballs de consolidació del piló d'amarrar de La Riba, afectat per l'erosió que provoquen els temporals. L'ajuntament hi destina una partida de 13 mil euros. Es preveu que la intervenció s'enllesteixi en quinze dies de feina.

Aquest matí han començat els treballs de rehabilitació del piló d'amarrar de La Riba, malmès en la seva base per l'erosió del mar i els temporals. Ja fa temps que s'havia observat que l'aigua del mar havia anat excarvant la base i això podria fer perillar l'estabilitat futura del piló. Després d'inspeccions més tècniques, l'Ajuntament ha considerat que havia arribat el moment d'encarar la seva restauració. Es calcula que la feina no ha de durar més de quinze dies. Els treballs estan pressupostats en uns 13 mil euros.

Aquest piló com el que hi ha uns metres més enllà, sota la Punta, són datatats de l'any 1784, quan l'Ajuntament era presidit per l'alcalde Josep Maranges de Marimon. Construïts damunt la roca litoral, de planta circular, son construits amb blocs de pedra grans i mitjans amb petites pedres disposades entre les juntures, lligades amb morter. Són els dos únics que es conserven. Es té constància que al port de la Clota n'hi havia tres més i a l'extrem de La Platja un altre, anomenat Piló del Rei, desaparegut durant un temporal.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar