Publicitat
Publicitat

Quasi dos milions de superàvit al pressupost municipal de 2020

El pressupost 2020 de l'Ajuntament es clou amb un superàvit de quasi 2 milions d'euros. En l'àmbit fiscal, el ple aprova allargar el calendari de pagament de l'IBI i les taxes per ocupació de via pública.

Els comptes municipals de 2020 han donat un resultat positiu d'un milió 965 mil euros. Amb aquest superàvit, l'Ajuntament té amb data de 31 de desmbre un romanent líquid positiu de poc més de sis milions 800 mil euros. I un deute viu d'un milió 84 mil euros, amb un rati d'endeutament viu del 5,42%.  Unes xifres de les quals se'n va donar compte al ple de dilluns. Els va presentar l'alcalde, qualificant la situació econòmica municipal de francament bona.Des de l'oposició, però, no es pensa el mateix. Des del grup En Comú Podem, el regidor Albert Pons, va criticar que durant el 2020 no s'hagués executat la totalitat de partides vinculades amb tema habitatge i ajuts socials.

En una línia semblant s'expressava el regidor del grup Gent de l'Escala, en aquest cas lamentant que no s'hagués dedicat més recursos a les persones, en un any tant marcat per la pandèmia.

Crítiques a les quals va replicar l'alcalde, Víctor Puga, negant que s'hagi desatès ningú i argumentant perquè no s'ha executat tot el pressupost.

En un altre punt del ple, es va acordar una modificació del calendari de cobrament d'impostos com l'IBI i 5 taxes, perquè es pugui posposar el seu pagament fins a finals d'any, sense recàrrec ni interessos.

La modificació es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, a excepció d'ERC, que s'hi va oposar entenent que una mesura com aquesta no dona cap seguretat als comerciants.

Una proposta que no va ser atesa pel govern, entenent que la proposta que es va portar a ple és prou coherent i ajustada a la realitat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar