Publicitat
Publicitat

Donació de la col·lecció d'art Puig Guillot a l'Ajuntament

L'Ajuntament rep una donació de 223 obres d'art de la col·lecció Puig Guillot i signa un acord amb la Fundació Vila Casas per a la seva conservació.

Joan Puig Guillot (L'Escala, 1929 - l'Ametlla del Vallès, 2020) va expressar al seu hereu la voluntat que es fes donació de les obres que havia anat adquirint al llarg de la seva viada a la seva vila natal. La donació consta de 223 peces de diversos autors en diverses tècniques, principalment pintura a l'oli, dibuix, collage, obra sobre paper, obra gràfica i alguna aquarel·la. La col·leccióe s va iniciar amb obres figuratives i realistes i amb el pas del temps va anar evolucionajnt per les opcions més vigents a Catalunya de la segona meitat del segle XX. L'acceptació de la donació es va aprovar formalment en la sessió plenària celebrada ahir al vespre, on el regidor de patrimoni, Martí Guinart, va valorar la importància d'aquesta col·lecció.

Rebuda la donació, l'Ajuntament ha considerat que no disposa d'espais municipals condicionats a la seva correcta conservació i divulgació. És per això que ha buscat un acord perquè el fons sigui dipositat i custodiat per la Fundació Vila Casas, que es va signar ahir mateix a Barcelona.L'acord contempla que s'aniran programant exposicions d'aquest fons per tal que pugui ser conegut pel públic en els espais expositius de les dues institucions (Ajuntament i Fundació Vila Casas). Ja la tardor vinent s'ha previst presentar una selecció del fons a l'Alfolí de la Sal en una exposició que comissariarà Natàlia Chocarro.

L'acord amb la Fundació Vila Casas se suma al conveni signat el juliol de l'any passat pel qual s'acordava celebrar anualment una exposició del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas a l'Alfolí de la sal. Ara, doncs, aquell acord s'amplia de manera que la fundació amplia la seva col·lecció, s'obre a noves propostes expositives i continua creant vincles amb el territori i el seu teixit cultural i artístic.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar