Publicitat
Publicitat

Torna el confinament comarcal a tot Catalunya després de la Setmana Santa

Tenir una reserva d'hotel o una entrada de teatre no donarà dret a saltar-se el confinament comarcal. La restricció de mobilitat és, de moment, l'únic canvi adoptat pel Procicat, i serà vigent, en principi,  des de divendres fins al 19 d'abril. 

El govern català torna a tancar comarcalment Catalunya. És, de moment, l'únic canvi que ha adoptat el Procicat per fer front a la Covid-19, a falta de saber l'impacte real de la Setmana Santa a les dades epidemiològiques de la pandèmia. 

Catalunya recuperarà el confinament comarcal, també per a la bombolla de convivència, aquest divendres i serà vigent, en principi, fins al 19 d'abril. Tampoc està permès sortir del país, perquè continua vigent el tancament perimetral. Per tant, només es poden fer desplaçaments fora de la comarca o dels límits de Catalunya per les excepcions previstes o de força major. 

Unes mesures, que l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha valorat al programa Alcaldia de Ràdio l'Escala. Puga, critica que les mesures es prenguin d'una forma poc ajustada a la realitat i sense tenir en compte les necessitats de cada territori.

Dins les excepcions previstes, hi trobem les competicions esportives autoritzades i les excursions o colònies dels grups bombolla escolars. En canvi, tenir una reserva en un hotel o allotjament turístic o una entrada per anar al teatre, per exemple, no dóna dret a trencar el confinament comarcal, tot i que la cultura ha estat declarada 'bé essencial' i els experts assegurin que assistir a actes culturals és beneficiari per combatre l'anomenada 'fatiga pandèmica'. 

També hi ha un petit canvi en les trobades i reunions socials. A partir de dissabte, es torna a la norma anterior: un màxim de 6 persones tant a l'interior com a l'exterior, llevat que es tracti de convivents. No s'ha fixat un límit de bombolles de convivència, però es manté la recomanació de limitar les interaccions socials. 

Sigui com sigui, dijous a les 12 de la nit, entrarà en vigor, de nou, el confinament comarcal. Protecció Civil recomana portar una declaració d'autoresponsabilitat que justifiqui el motiu del desplaçament. També, continua vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí, a tot el territori.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar