Publicitat
Publicitat

Parc Tramuntana s'allunya de la costa

Parc Tramuntana modifica la seva ubicació inicial i s'allunya de la costa. Projecta el primer molí a 14 quilòmetres del Cap de Creus, els promotors busquen "minimitzar" l'impacte visual i el consens del territori.

Els promotors del parc eòlic marí de la badia de Roses, Parc Tramuntana, han anunciat canvis a la proposta inicial per allunyar la instal·lació de la costa. En concret, preveuen que l'aerogenerador més proper del parc, que de mitjana se situarà a 24 quilòmetres de la badia, passi dels 10 quilòmetres fins als 14 de distància del Cap de Creus.  Així ho han acordat els seus promotors, després de les més de 20 reunions de treball mantingudes els dos darrers mesos amb els diferents agents del territori com són: Ajuntaments, Confraries, Consells Comarcal, Hostaleria o grups de recerca.  

La mesura d'allunyar l'aerogenerador més proper al Cap de Creus respon a la voluntat dels seus promotors d'integrar el projecte al territori, reduir al màxim el seu impacte visual, i aglutinar els interessos dels diferents actors de la zona. 

Des del Parc Tramuntana asseguren que el projecte segueix en fase de "definició i consens" i reiteren que no s'ha fet cap tràmit oficial amb l'administració.  Insisteixen que seguiran treballant "de la mà amb el territori en la definició d'un projecte concebut essencialment com una oportunitat energètica

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar