Publicitat
Publicitat

L'Escala posa la primera etiqueta de sèpia cogestionada

L'Escala posa la primera etiqueta de sèpia cogestionada entre pescadors, confraries, administracions i entitats que vetllen pel medi natural. S'espera que sigui un punt d'inflexió que ajudi el sector del tresmall a tirar endavant.

La Llotja de Pescadors de l'Escala ha estat la primera de tot Catalunya en posar l'etiqueta de sèpia inclosa al Pla de Cogestió de la sèpia i el sonso .És sèpia pescada a les badies de Roses i Pals amb embarcacions d'unes característiques tècniques determinades i unes arts i ormeigs autoritzats.També es tenen en compte els ports de desembarcament i comercialització, la limitació de l’esforç pesquer d’acord amb criteris científics, ecosistèmics, i socioeconòmics, la creació d’estructures per a la repoblació de la sèpia, o l'establiment de períodes o zones de veda.El Pla incorpora els pescadors, les confraries, l'administració i  les entitats que vetllen pel medi natural.

Les sèpies amb etiqueta de cogestió tenen totes les garanties de qualitat.S'espera que l'entrada en marxa d'aquestes etiquetes doni encara més valor a la sèpia i al sonso, cosa que hauria d'ajudar a superar el difícil moment que viu el sector del tresmall.

Les sèpies que arriben al port de l'Escala es venen al final a la llotja de Palamós, lloc on es porta a vendre tot el peix de tresmall que pesquen les 10 embarcacions amb seu a l'Escala.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar