Publicitat
Publicitat

Es reprèn el taller de cançons tradicionals Palmira Jaquetti

El MASLE va acollir ahir a la tarda la represa del taller de cançons tradicionals, de Palmira Jaquetti a Maria Teresa Pellicer i Marcelo Pagès. Una proposta que va quedar ajornada el mes d'octubre després de dues sessions.

El Museu de l'Anxova i de la Sal va reprendre ahir els tallers de Cançons Tradicionals de l'Escala, coincidint amb les noves mesures per a la contenció de la pandèmia. L'any passat, any Jaquetti, l'Escala va organitzar el taller dirigit per Ramon Manent. En total es van fer dues sessions i la resta es van suspendre per la Covid.

 

L'objectiu és fer un aprenentatge col·lectiu d'algunes cançons de tradició oral dels últims 90-100 anys a l'Escala. Per això el títol és "De Palmira Jaquetti a Maria Teresa Pellicer i Marcel Pagès" que són les tres fonts principals d'on ens han arribat cançons d'aquest gènere. Un taller on no cal tenir uns grans coneixements musicals o de cant només interès, curiositat pel tema i moltes ganes de cantar en grup. 

 

Una desena d'alumnes van participar ahir del taller, molts d'ells apuntats des de l'any passat, com la Carme i en Ramon.

 

Però també s'hi han inscrit alumnes nous, com l'Eric, un jove francès que porta una mica més d'un any a l'Escala i espera perfecció el català amb el taller. 

 

Sembla que alumnes i professors estan en sintonia, ja que tots busquen evitar la pèrdua de les cançons tradicionals catalanes.

Aquesta activitat es fa al Museu de l'Anxova i de la Sal, és gratuïta i és necessària fer l'inscripció, ja que l'aforament és limitat. De moment encara hi ha alguna plaça disponible, els interessats poden enviar un correu electrònic a museu@lescala.cat 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar