Publicitat
Publicitat

Futur incert de la pesca del tresmall

El sector de pesca del tresmall veu mol complicat poder sobreviure si es mantenen les condicions actuals. No s'hi veu futur  amb captures a la baixa, normativa més exigent i sense relleu generacional. 

El tresmall, una de les arts tradicionals de pesca a l'Escala és a punt de desaparèixer o si més no els que en viuen no hi veuen futur.En pocs anys les captures han baixat considerablement en totes les espècies i es fa difícil sobreviure amb el que es treu del mar.Els ingressos han baixat i les despeses s'han mantingut o incrementat.Una altra de les fonts d'ingressos era el que es podia extreure a tocar de la desembocadura dels rius, com les cloïses, les tallarines i d'altres moluscs, S'atribueix a la retirada de sorres per refer platges o a les plantes d'àrids han fet que no arribin sediments al mar 

Tampoc es troben en lloc habituals el coneguts cargols punxencs, del que pràcticament no en queden colònies.La caiguda del tresmall també s'atribueix a les normatives, que no afavoreixen la supervivència del sector, amb zones de pesca  més restringides, o menys metres de xarxes.

A tot plegat s'afegeix que no hi ha relleu generacional. A l'Escala tant sols hi ha un jove de 25 anys que vol seguir al tresmall.A la resta d'arts com l'encerclament passa el mateix.Són paraules de Salvador Pagès al programa parlem de Canal 10, que podeu recuperar íntegre a la carta a www.canal10.cat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar