Publicitat
Publicitat

L'Escala recupera per a usos públics la piscina de l'hotel Voramar.

L’Escala recuperarà aquest any l’espai de l’antiga piscina del l’hotel Voramar com a espai d’ús públic. La concessió ha vençut i ara el debat se centra en quin ús hauria de tenir aquell espai D’entrada, l’alcalde descarta l’opció d’una renaturalització plena.  

La llicència per a ús privatiu de l’espai marítimo-terrestre que ocupa la piscina de l’hotel Voramar va caducar l’any 2018, seixanta anys després de la seva inauguració. Costes ha informat desfavorablement de la seva renovació i el camí és ara revertir aquell espai per a usos públics. Així consta a l’Ajuntament de l’Escala, que ja ha tingut contactes amb costes per a encaminar el procés de recuperació d’aquell espai. L’alcalde, Víctor Puga, parlava en l’entrevista d’ahir a l’espai Alcaldia d’oportunitat. 

La intervenció que s’hi faci haurà de sortir del consens entre administració estatal, que és qui té potestat sobre el domini públic; la Generalitat, que intervé o autoritza sobre els usos sobre aquest domini públic i l’Ajuntament, en la mesura que trobant-se aquest espai dins el terme municipal de l’Escala, vol incidir en allò que s’hi faci.

L’alcalde ha expressat el convenciment que la intervenció es podrà fer aquest any 2021.

El que no està clar, encara, és com s’ha de remodelar aquell espai. Des de l’Ajuntament, almenys, el que es veu clar és que una renaturalització total no és la seva prioritat.

La piscina del Voramar va ser la primera piscina d’Europa guanyada al mar, va ser construida per l’empresa barcelonina “Olimpia - Construcciones Deportivas Juan Ricart”. Es va inaugurar per la revetlla de Sant Joan del 1960 amb una desfilada de models, un festival nàutic de ballet aquàtic i una exhibició de salts de trampolí. La festa es completava amb sopar bufet. Des de llavors, la piscina del Voramar va ser un espai carregat de glamour i va atreure artistes i famosos en uns anys en què el boom de la indústria turística va impulsar el municipi i el país a sortir de l’autarquia franquista. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar