Publicitat
Publicitat

L'atur i els afectats pels ERTOs continuen a l'alça

La província de Girona tanca el febrer amb més de 51.000 desocupats, un 34% més que fa un any. A l'Escala hi ha 619 persones desocupades, el que suposa 5 persones més que al gener. 

La tercera onada del coronavirus deixa a 4.209 persones més aturades a Catalunya. Ara mateix ja hi ha més de 500.000 catalanes i catalans desocupats, un 29,6% més que ara fa un any. No hi havia tants aturats des del gener del 2016. I tot això sense tenir en compte els afectats per un ERTO, uns expedients que han repuntat aquest segon mes de l’any. Ara són gairebé 193.000 persones.S’han fet encara menys contractes que el mes passat i, respecte a fa un any, tant la contractació indefinida com la temporal sumen caigudes de gairebé el 30 per cent. 

Pel que fa a l'Escala, el mes de febrer deixa 619 persones en atur. El que suposa un augment de 5 persones respecte el mes de gener. El sector serveis segueix essent el gran damnificat de la covid. Tres de cada quatre aturats de l'Alt Empordà, pertanyen a aquest àmbit. La indústria ha deixat 4.944 persones a les llistes del SEPE, mentre que la construcció suma 4.322 treballadors aturats. El sector primari té 1.629 desocupats, i els 3.014 restants no treballaven amb anterioritat. 

L’única dada positiva l’increment del nombre d’afiliacions a la Seguretat Social. Com ha reconegut el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, els col·lectius més febles han estat els més perjudicats. Vinaixa ha avançat que en els proper dies el govern es reunirà amb els agents socials per implementar el complement extraordinari que les persones afectades cobraran no més enllà del 15 de març. Vinaixa també ha reclamat al govern central que agiliti el procés per adjudicar els fons per a les polítiques actives d’ocupació, que encara no s’ha definit.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar