Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament presenta tres projectes al GALP perquè els subvencioni

Sis projectes escalencs opten als ajuts del GALP d'aquest 2021. Tres els ha proposat l'Ajuntament i els tres restants la confraria de pescadors. A través d'aquesta convocatòria es distribueix una línia d'ajuts de pràcticament mig milió d'euros per potenciar el sector pesquer i tot el que l'envolta.

La quarta convocatòria d'ajuts del GALP per al sector pesquer ja ha superat el termini per a la presentació de projectes. D'aquests, sis s'han presentat des de l'Escala, tres per part de l'Ajuntament i tres des de la confraria de pescadors. Els presentats des de l'Ajuntament són la segona fase de la diagnosi del Maram, una nova edició del taller de restauració de barques tradicionals i l'edició del conte il·lustrat sobre la tonyina Trini. Marta Rodeja, regidora de promoció econòmica és membre de la junta del GALP.

Des de la confraria, els projectes presentats són les visites guiades i tallers de Setmana Santa i Estiu, un paquet de vuit tallers gastronòmics i una nova activitat que provisionalment s'ha batejat com a "Ritual de bomboles per quan surten els pescadors, que es faria el vespre dels diumenges, abans no surtin les teranyines a mar.

El fons econòmic per finançar aquests projectes prové del Fons Europeu Marítim i de la Pesca. Per aquesta via, l'any passat es van finançar un total de 31 projectes al llarg del litoral de la Costa Brava. La resolució del projectes presentats per a l'anualitat 2021 no es coneixerà fins al mes de maig-juny.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar