Publicitat
Publicitat

L'ABS de l'Escala comença a vacunar contra la Covid-19 als majors de 79 anys

Aquesta setmana L'ABS de l'Escala comença a vacunar contra la Covid-19. En aquesta primera fase es vacunarà a gairebé 2.000 persones, entre grans dependents, majors de 79 anys i un dels seus cuidadors principals. 

L'ABS de l'Escala comença aquesta setmana la vacunació contra la Covid-19. En aquesta primera fase, es vacunarà a les persones del grup 4, que inclou els majors de 79 anys i persones incloses en un programa d'atenció domiciliària i entre les quals, es prioritzarà a aquelles que tinguin un grau de dependència reconegut, de grau III, II i I. 

El procediment per poder dur a terme la vacunació és força complex, per tal de poder aprofitar al màxim tots els vials del vaccí. La voluntat del CAP és que totes les persones que entrin en aquesta fase de vacunació, es desplacin, sempre, a l'ABS de l'Escala per vacunar-se. Excepcionalment, i només en casos molt particulars, els sanitaris es desplaçaran a vacunar a un domicili, per tractar-se d'una persona de gran dependència a qui sigui totalment impossible desplaçar-se fins al CAP. Cal tenir en compte que de cada vial de la vacuna de Pfizer, en surten 6 dosis, i és extremadament sensible. 

També es vacunarà a un dels cuidadors d'aquestes persones amb dependència reconeguda. Els majors de 55 anys se'ls administrarà la vacuna de Pfizer, mentre que els cuidadors menors de 55, se'ls avisarà per vacunar-se amb la vacuna d'AstraZeneca. 

L'Alt Empordà disposa d'un centre d'emmagatzematge de les vacunes i un cop allà, es disposa de 6 dies per distribuïr-les als centres de salut de la comarca i administrar-les a la població. 

En total, aquesta primera fase de vacunació a l'Escala i als municipis que depenen de l'ABS de l'Escala, vacunarà contra la Covid-19 a gairebé 2.000 persones, entre població de risc i els seus cuidadors. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar