Publicitat
Publicitat

Ajuts de la Generalitat per a afectats per un ERTO

La Generalitat engega una nova línia d'ajuts per treballadors en ERTO o amb contracte fix discontinu. Seria el cas del sector de la restauració, un dels més tocats. A L'Escala en fan balanç al programa Parlem Josep Lluís del Pozo i Vicenç Folgado, empresaris del sector.

La Generalitat ha convocat un ajut extraordinari per a  treballadores amb baixos ingressos en situació d’ERTO o amb contracte fix discontinu amb dret a la prestació extraordinàriaLa sol·licitud d'inscripció prèvia es pot presentar des de les 9 del matí del dia 15 de febrer fins a les 3 de la tarda del dia 25.La sol·licitud s'ha de presentar de manera telemàtica. Es permet fer-ho sense signatura electrònica.

Aquest ajut és compatible amb altres ajuts de la Generalitat.La prestació és en forma de pagament únic d'aproximadament 600 euros.L’ordre d’inscripció al registre no determinarà en cap cas la preferència en l’atorgament de l’ajut.

Un dels sectors més afectats per la crisi econòmica de la COVID, i per tant que opta als ajuts,  és el de la restauració.La casuística és diferent per cada zona del territori.En el cas de l'Escala, tal com explicaven Josep Lluís del Pozo i Vicenç Folgado al programa Parlem de Canal 10, és complicat obri un bar o restaurant i ten ir beneficis.Sense la implicació de les administracions i la sensibilitat dels llogaters és realment difícil tirar endavant.En el seu cas Pozo agraïa la comprensió dels seus llogaters.

Tots dos creuen que s'hauria d'haver tancat tot i resoldre el problema d'una vegada.

Es la menta que el sector no hagi defensat unit les seves reivindicacions, tal com s'ha fet al país basc.

La continuïtat dels negocis queda marcada per dos temes, el que s'hagi pogut guardar dels bons temps i les despeses fixes que s'han d'anar pagant mentre el negoci està tancat.

El program Parlem es pot visionar íntegre a la carta a www.canal10.cat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar