Publicitat
Publicitat

En marxa el projecte Okup'Alt a l'Escala

En marxa el projecte Okup'Alt a l'Escala, que donarà formació sobre pintura i manteniment als joves inscrits. Es tracta de l'11ena edició i és una activitat cordinada des de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.  

L'Escala és un dels tres municipis que han apostat per acollir el projecte Okupa'Alt. Aquesta setmana ha començat l’onzena edició d'aquesta iniciativa que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l'Alt Empordà, d'entre 16 i 24 anys, per tal d'oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició, en concret, el projecte s’ofereix a 30 joves, seleccionats d'un total de 87 inscrits, que desenvoluparan la formació en brigada, manteniment i jardineria. El projecte, enguany, s'ha hagut d'adaptar a la situació de pandèmia.

En aquest sentit, i per tal de vetllar per la seguretat dels participants, s’aplicarà un protocol amb mesures com controls de temperatura diari, treball en grups reduïts, ús ininterromput de la mascareta i treball a l’aire lliure.

El projecte compta amb el seguiment i supervisió dels tècnics de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb l'assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d'oferir pràctiques en els oficis. Els cursos es portaran a terme fins al 14 de maig i a l'Escala es realitzaran tasques relacionades amb el manteniment i pintura.

L'objectiu final és que en els tres mesos que dura el projecte els joves tinguin la possibilitat d'aprendre els oficis d'una manera molt pràctica i donar-los recursos a l’hora de buscar feina. El projecte compta amb la col·laboració de l'ajuntament de l'Escala.

A través de l'Okup'Alt també es treballaran tècniques per estar preparat a l'hora de trobar feina i paral·lelament es faran visites i entrevistes a empreses col·laboradores de la comarca. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar