Publicitat
Publicitat

Poca participació però segurs

La participació en les eleccions del 14F cau en picat a tot Catalunya, a l'Escala no ha estat una excepció. Aquelles que van anar a votar, remarcaven que la por dels contagis de Covid i la confiança en els representats polítics han estat els factors claus de la davallada electoral. 

La participació escalenca a les eleccions ha seguit la tendència general de Catalunya, amb xifres molt baixes. La por dels contagis de Covid, el "cansament pandèmic" i la crisi de confiança en els representants polítics, s'hi afegia ahir un temps incert, amb fred i pluja, que també va fer desistir algun votant. A l'Escala es van respectar les franges horàries recomanades per anar a votar, així que de nou a dotze del matí van apropar-se als punts de votació persones vulnerables i en el cas de l'Escala la població més gran. Van ser unes hores tranquil·les i on el degoteig d'escalencs era constant, però molt espaiat, un fet que va generar un ambient molt positiu i de màxima seguretat. De fet la satisfacció per a la logística muntada regnava a la sortida dels col·legis.

 

Alguns comentaven la necessitat de saber conviure amb la Covid, adaptant les millors mesures de seguretat per cada ocasió.

 

Un cop es va saltar de franja, els col·legis van acumular les primeres cues del dia. De fet entre dotze i dues és quan es va concentrar més gent a les portes dels col·legis. Dins aquest grup, destacaven els votants més joves, per alguns ahir va ser la primera vegada que votaven. 

Un dels casos especials o més curiosos va ser la presència de l'arquitecte Carlos Ferrater, empadronat a l'Escala des de fa un temps. Ahir va desplaçar-se de Barcelona fins a la vila marinera per poder votar. 

 

Tot i les bones sensacions copsades entorn de la Sala Polivalent i el Pavelló, hi ha qui pensa que aquestes eleccions no s'haurien d'haver celebrat. 

 

Entrada la tarda va ser quan la caiguda de participació es va notar més. Un cop arribada la franja de les 19h, reservada als votants positius per coronavirus, contactes estrets i persones amb símptomes compatibles amb la covid-19. Durant aquesta franja els membres de les meses es van posar EPIs per evitar contagis i l'afluència de gent als col·legis electorals va caure en picat. A l'Escala van votar una quinzena de persones.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar