Publicitat
Publicitat

L'ABS de l'Escala participa en el pla pilot de recepta electrònica d'infermeria

114 infermeres de 38 equips engeguen un pla pilot perquè les infermeres puguin emetre receptes. Es tracta d'una reclamació històrica de la professió, que permet millorar la qulaitat de l'atenció i disminuir la duplicitat de visites.

Durant aquest mes de febrer, l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala és un dels centres de Catalunya que participa en la fase de proves perquè les infermeres puguin emetre els plans de medicació que indiquen en la seva pràctica diària dins el sistema de recepta electrònica,a mb signatura pròpia. És previst que passat el període de pla pilot, aquest procés es vagi desplegant arreu del territori. Des de l'Escala, es valora amb satisfacció poder participar en aquest pla pilot perquè dóna resposta a una demanda històrica del Consell de Col·legis Oficials d'Infermeres i Infermers de Catalunya.

El fet que les infermeres puguin prescriure normalitza una situació que forma part de les seves activitats, dona visibilitat a les indicacions que realitzen, evita duplicitats de visites i esperes innecessàreis i ajuda a fer el sistema més eficient.

La implantació s'anirà fent progressivament a Catalunya perquè el sistema requereixl'obtenció d'un certificat de signatura digital de les infermeres per poder signar l'ordre de dispensació de la recepta electrònica, el que pot ser un procés llarg i complex. Un cop en marxa, facilitarà molt el dia a dia de les infermeres i millorarà la qualitat de l'atenció.

Per poder prescriure, cal que les infermeres tinguin l'acreditació corresponent emès pel departament de Salut. Per tenir-la, han de demostrar més d'un any d'exercici professional o haver fet una formació específica. En aquests moments, de les prop de 52000 professionals en actiu que hi ha a Catalunya, n'estan acreditades poc més de 25 mil. Un cop acabat el procés d'acreditació, els col·legis professionals els entreguen el certificat digital que els ha de permetre signar electrònicament i emetre la recepta.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar