Publicitat
Publicitat

La Biblioteca perd usuaris a causa del tancament total del març 2020

L'any 2020 la Biblioteca ha tingut un 36,11% menys de préstec total i un 50,4% menys de visitants totals. La biblioteca va obrir 54 dies menys que l'any anterior, ja que va haver de tancar durant el confinament total.

Aquest any passat, la Biblioteca de l'Escala ha obert les seves portes al públic 54 dies menys que l'any 2019. A més, a causa de les mesures de seguretat contra el coronavirus, l'espai ha hagut d'obrir amb un terç del seu aforament. 

Després del confinament i durant un període de temps que es va allargar fins a final de juny no es va poder entrar a la biblioteca. Els usuaris se'ls atenia des de la porta d'entrada i únicament per fer préstec de documents. Per altra banda, una vegada permès l'accés a l'interior de la biblioteca, les places que es poden ocupar per treballar van passar de ser de 45 a 15 (un 30% de la capacitat total) per mantenir els espais de distanciament establerts segons la normativa anti covid. I, per últim, puntualitzar que des del mes de maig de 2020 a la zona infantil no està permesa la permanència a l'espai, sinó que únicament poden triar llibres per emportar-se'ls a casa. 

Si comparem any amb any, la biblioteca ha tingut un 36,11% menys de préstec total i un 50,4% menys de visitants totals. El que suposa una mitjana de 64 usuaris al dia, mentre que al 2019, el nombre de visitants al dia era de 100. Amb tot, pel que fa als préstecs només s'ha reduït un 18% que correspont als dies de tancament de la Biblioteca. 

Recordem que la biblioteca obre les seves portes els: dimarts, dimecres i dijous: de 10h a 13h i de 16h a 20h, els divendres: de 16h a 20h i els dissabtes: de 10h a 13h

Des del consistori i el personal de la biblioteca, s'anima doncs, als escalencs i escalanques, a fer-ne ús i anar-hi, ja que s'han aplicat tots els protocols i es tracta d'un espai segur. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar