Publicitat
Publicitat

La brigada del Salabret neteja l'entorn de la platja del Riuet

La brigada del Salabret ha fet una nova recollida de plàstic i altres deixalles ran de mar. L'acció s'ha centrat aquest cop a l'entorn de la Platja del Riuet. El responsable del col·lectiu lamenta que les platges només es netegin a l'estiu.

Un total de set activistes van participar dissabte passat en una nova de les recollides de deixalles que organitza l'anomenada "Brigada del Salabret". Un col·lectiu sensibilitzat pel deteriorament mediambiental del planeta i que periòdicament concentra els seus col·laboradors en punts concrets del municipi. I en temps de confinament municipal com aquests, elq ue troben afaltar és més col·laboradors de l'Escala. 

En aquesta ocasió s'han centrat en l'entorn de la Platja del Riuet, on van recollir especialment plàstics. Plàstics que si no es retiren a temps acaben al mar, convertint-se en microplàstics molt més difícils de retirar amb l'agreujant que acaben essent engolits pels peixos.

La convocatòria de dissabte era la primera després del temporal Filomena i s'esperava que aquest hauria escupit a la costa més quantitat de plàstic i altres deixalles.

Val a dir que entre les deixalles recollides cada cop s'hi troben més mascaretes. En aquesta ocasió, fins i tot s'hi van trobar bossetes de plàstic amb defecacions de gos al seu interior. El líder de la brigada lamenta que només es netegin les plages els mesos d'estiu

Per a Olivet, el gran repte és no tant que més gent se sumi a les recollides, sinó més aviat que entre tots plegats embrutim menys.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar