Publicitat
Publicitat

La soledat de l'Ajuntament per garantir el dret a l'habitatge

L'alcalde de l'Escala lamenta la soledat amb què es troba l'Ajuntament a l'hora d'articular polítiques d'habitatge. Puga considera demagògic pretendre que els ajuntaments resolguin en solitari aquest problema.

El dret a l'habitatge és un dret reconegut a tota la població. L'administració pública té l'obligació d'articular polítiques d'habitatge per garantir el dret a un habitatge digne a tota la població. Però continua havent-hi persones sense casa i dormint al carrer i continua havent-hi desnonaments d'aquelles persones o famílies que no poden fer front al lloguer. Sense anar més lluny, aquesta setmana, el jutjat ha suspès in extremis un desnonament que era previst per abans d'ahir al matí. Per a l'alcalde de l'Escala, el problema és molt greu i l'administració local no el pot resoldre unilateralment.

Puga va lamentar la passivitat de la Generalitat en polítiques d'habitatge. En posava un exemple ben concret:

Fa pocs mesos que ha començat a treballar a l'Ajuntament un tècnic d'habitatge, a través del qual s'han d'articular les polítiques d'habitatge en l'àmbit local escalenc.

Va respondre també a la reivindicació d'un servei de dutxes públiques per a persones necessitades. L'Ajuntament va oferir la possibilitat d'utilitzar les dutxes del pavelló, opció que es va aturar amb l'arribada de la pandèmia de Covid-19.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar