Publicitat
Publicitat

L'Escala i l'Estartit, els ports amb més pesca recreativa

La pesca recreativa amb embarcació destaca als ports de l'Escala i l'Estartit segons un informe de la Generalitat. En cap altre port del litoral català hi té tanta presència com en aquests dos ports.

L'Institut Català de Recerca per la Governança del Mar acaba de publicar una guia d'espècies de pesca recreativa a la costa catalana per fomentar la pràctica responsable. Segons aquest estudi s'estima que a tot Catalunya hi ha prop de 54 mil pescadors recreatius marins sumant les modalitats de pesca des de la costa o des d'una embarcació o pesca submarina.La curiositat a destacar és que als ports de l'Escala i de l'Estartit és on hi ha la major concentració de pescadors de pesca recreativa des d'una embarcació de tot el litoral gironí. La majoria dels casos són persones que surten a pescar amb la seva pròpia embarcació. En un segon grau, els que ho fan amb embarcacions de familiars o amics. 

La guia editada per la Generalitat pretén ser una eina útil per facilitar la identificació i comparació d'algunes espècies i conèixer més sobre el seu estat actaul. Presenta il·lustracions de  65 espècies diferents amb dades com el nom comú en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès), la modalitat amb què se sol pescar, la talla mínima legal de pesca, la talla de primera maduresa, el període i pic de reproducció, i el rang de profunditat on viu, entre d'altres a més d'un comentari amb algun tret característic.Aquesta guia, en format de butxaca, pretén ser una eina útil per facilitar la identificació i la comparació d'algunes espècies i saber més coses sobre el seu estat actual. Com que algunes dades poden anar variant, s'anirà actualitzant segons els canvis normatius i avenços científics.La guia es distribuirà arreu del territori i es pot consultar o descarregar en format .pdf a l'espai de pesca recreativa del web del departament d'Agricultura.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar