Publicitat
Publicitat

Intervenció a la mota del Riuet

L’Ajuntament de l’Escala preveu fer una intervenció al tram final del Riuet per evitar les inundacions que provoca cada llevantada. La solució, pactada amb Sant Pere Pescador, consisitiria en obrir trams de la mota perquè l’aigua vessi cap als aiguamolls i no cap a la urbanització. 

L'urbanització del Riuet és un dels punts negres de la població cada cop que plou amb intensitat, especialment si és temporal de llevant. Sense anar més lluny, el del cap de setmana passat ha taponat totalment la desembocadura, provocant acumulacions d'aigua al carrer més proper al Riuet. El desbordament sol començar per dos punts: a tocar del pont de la carretera de Sant Pere i al darrer tram, a tocar de l'hotel Riomar. És per evitar aquests problemes que l'Ajuntament està plantejant una actuació que consistiria en obrir diferents punts de la mota de la riba esquerra del riuet perquè quan pugi el nivell de l'aigua, aquesta vessi cap als camps d'aiguamolls en terme de Sant Pere Pescador.

L'actuació ja s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Sant Pere Pescador. S'està elaborant la memòria explicativa del cas i ara s'espera l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua i del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

La memòria d'aquesta intervenció es preveu que estigui enllestida en pocs dies. Serà una intervenció paral·lela al projecte d'urbanització d'aquell sector, tal i com s'ha acordat amb els veïns de la zona. El cost d'aquesta intervenció serà assumit íntegrament per l'Ajuntament de l'Escala.Pel que fa al cas concret de l'últim temporal, aquest mateix matí una màquina ha començat elst reballs de retirada de la sorra que impedia el desguàs del Riuet fins a mar.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar