Publicitat
Publicitat

Dia Internacional contra la violència masclista

Aquest dimecres es celebra el dia internacional contra les violències masclistes, a Catalunya 8 dones i una nena de 3 anys han estat assassinades aquest 2020.

L'any 1981, en el marc de la primera trobada feminista de llatinoamèrica i del carib es va declarar la data del 25 de novembre com a Dia Internacional contra la violència de gènere. Es va escollir aquesta data per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítuqes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador RAfael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc.Per commemorar aquesta efemèrides, cada any Generalitat, diputacions i entitats municipalistes consensuen un manifest per a visibilitzar aquesta data i tot el que representa.Des de l'Ajuntament de l'Escala, la tinent d'alcalde Marta Rodeja, acompanyada de les regidores de Serveis Socials i d'educació, Ramona Viella i Maite Cortés, ha fet una declaració pública entorn la violència masclista.

Avui mateix, a l'entorn del tema, una representació del col·lectiu Temps de dones ha fet una lectura pública del manifest de l'Institut Català de la Dona i ERC ha difòs a les xarxes socials un vídeo on una nodrida representació de la seva militància llegeix també el manifest oficial de la diada.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar