Publicitat
Publicitat

Mor el fotògraf Miquel Bataller, apassionat de la gent del mar i de l'Escala

Miquel Bataller, un apassionat de la gent del mar i de la vila de l'Escala, mor a l'edat de 78 anys. Amb segona residència a l'Escala des de 1970, sentia una especial passió per la gent del mar i per la vida social i cultural de la vila, que havia deixat fixada en milers i milers d'imatges.



Aquest era Miquel Bataller i Fàbregas, que moria aquest dilluns a l'edat de 78 anys. Amb segona residència a l'Escala des de 1970, ha deixat fixada la seva estima per la vila marinera i la seva vida quotidiana, social i cultural en milers i milers de fotografies. En una exposició estrenada el 2010 al Museu de l'Anxova i de la Sal recordava els seus inicis en el món de la fotografia i l'admiració que li generaven la gent del mar i el poble que l'havia acollit. També l'enveja que generava entre els seus companys de feina quan els ensenyava les fotografies fetes a l'Escala.

Miquel Bataller havia nascut a la ciutat de Girona l'any 1942. Als catorze anys va començar a experimentar en el món de la fotografia en les sortides que feia a muntanya. Per poder transmetre aquestes vivències es va comprar la seva primera càmera, una Werlisa, i va muntar el seu primer laboratori per reverlar-se ell mateix les fotografies. Del 1975 al 1990 va treballar com a tècnic a l'empresa Audifilms de Girona, editant diapositives per a escoles. Va dedicar vint anys també a l'ensenyament de la fotografia i tècniques de laboratori.Al llarg de la seva vida va col·laborar, entre d'altres, amb les revistes Destino, Presència, Revista de Girona, l'Arxiu d'Imatges de la Diputació de Girona i l'Arxiu Històric de l'Escala.La figura de Miquel Bataller ha estat glossada per l'alcalde, Víctor Puga.

L'Ajuntament de l'Escala estudia fer un acte de recordatori a Miquel Bataller, en una data encara per determinar i sempre pendent de les mesures anti-covid vigents.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar