Publicitat
Publicitat

Augment del pressupost de Serveis Socials per fer front a la Covid

El pressupost municipal destina més de 864.000 euros a Serveis Socials i reforça especialment projectes com el Servei Local de Distribució d'Aliments i el manteniment de les subvencions i ajudes per a les persones més necessitades. 

L'Àrea de Serveis Socials comptarà amb un pressupost de més de 864.000 euros el 2021. Els comptes del curs passat era de 678.000 euros. Enguany, s'ha reforçat especialment projectes com el Servei Local de Distribució d'Aliments, que ha passat d'un pressupost de 20.000 euros a un de 100.000 euros, en previsió d'un hivern molt complicat per les famílies.

En aquests comptes, també hi destaca una partida de 15.000 euros, destinada al reforç escolar, un reforç en l'àmbit social, per ajudar a tots aquells alumnes més perjudicats per els efectes de la crisi econòmica derivada de la pandèmia, i assegurar que puguin accedir al material escolar necessari o a la connectivitat amb l'escola. Un reforç que es va posar en marxa amb el pla de xoc aprovat aquest estiu, i que es mantindrà aquest pròxim any, ja que ha estat d'un gran èxit.

El pressupost de Serveis Socials també destina unes partides a beques i subvencions. 20.000 euros per a les beques dels casals d'estiu i les beques de menjador, pressupostada en 40.000 euros, per a aquelles famílies que no puguin accedir a les beques que dóna la Generalitat. Un altre projecte en marxa per Serveis Socials és el projecte Àncora, un estudi amb l'objectiu de conèixer i poder arribar a tota aquella gent gran que viu sola. Un projecte que compta amb una partida de 30.000 euros.

Aquestes són les principals partides de l'Àrea de Serveis Socials, on també en destaca una de 8.000 euros destinada a la redacció d'un Pla d'Igualtat. Amb tot, el pressupost inclou tots aquells serveis bàsics d'atenció i ajuda a la ciutadania, com són, els ajuts d'urgència, el servei d'atenció a domicili, el suport psicològic o el seguiment de la infància a través d'educació social. 

 

A més a més, dins aquest pressupost també s'hi troben les partides destinades a subvencionar serveis municipals com pot ser l'Escola Bressol Ballmanetes, l'Escola d'Adults o l'Escola de Música, entre d'altres. Així com, totes aquelles ajudes que poden rebre les associacions del poble per tal de tirar endavant les activitats que organitzen i d'aquesta manera, potenciar la cohesió social del poble.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar