Publicitat
Publicitat

El Gran Recapte d'aquest any serà virtual

Arran de la pandèmia, el Gran Recapte d'aquest 2020 canvia el format. Els aliments no es recolliran als supermercats com en d'altres edicions sinó que s'haurà de fer donacions de diners virtuals. La campanya comença a partir del 16 de novembre i els dies principals seran el 20 i 21. 



Un any més arriba la campanya del Gran Recapte, una campanya clau per als Bancs dels Aliments, per proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos. Enguany, la 12ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà a finals d'aquest mes de novembre. Les dates previstes son del 16 al 21 de novembre als establiments. I del 16 de novembre al 16 de desembre tindrà lloc el Gran Recapte on line. En un escenari d’incertesa, derivat de la pandèmia, els Bancs dels Aliments s'han vist oblligats a reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions monetàries. Als establiments de les grans cadenes de supermercats, com són el Mercadona i el Bon Preu de l'Escala, la recaptació es farà a través d'un sistema ja implementat habitualment per fer donatius. 

Un altre sistema per poder fer donacions serà a través d'un codi QR que es podrà trobar a diferents punts del municipi. Enguany a més dels supermercats i el petit comerç d'aliments, la UBET s'uneix també a la campanya. Les botigues disposaran d'un talonari de vals, que serà intercanviable per l'import que es vulgui donar. 

Enguany, durant el Gran Recapte no es veurà la tradicional imatge dels voluntaris a les caixes dels supermercats. Per tal d'evitar aglomeracions, serán els mateixos treballadors de l'establiment qui donaràn les indicacions per poder fer els donatius. 

 

Des de la irrupció del virus al país, els Bancs dels Aliments han hagut d'actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat. Des de Serveis Socials, s'espera un hivern dur. 

Per altra banda, des de Serveis Socials, fan una crida per què el jovent del municipi s'inscrigui com a voluntariat. La majoria de voluntaris dels que disposava el Banc dels Aliments, són persones considerades grup de risc per la Covid, i han hagut de deixar de fer aquesta tasca. 

Un any doncs, on el Gran Recapte és més important que mai. L'escenari de pandèmia d’aquesta tardor sembla indicar que, l'emergència social derivada de l'emergència sanitària i la ralentització de l'activitat econòmica, amb el tancament de bars i restaurants sumat a la clausura dels equipaments esportius i culturals, comportarà que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques. Enguany la campanya del Gran Recapte s'anomena "La nova realitat és una nevera buida".

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar