Publicitat
Publicitat

L'Escola Bressol Ballmanetes celebra la castanyada

L'Escola Bressol Municipal Ballmanetes celebra la castanyada sense castanyes però amb la visita d'una castanyera. A causa de la Covid-19, la llar d'infants s'ha hagut d'adaptar a la situació per celebrar la festa. 

Els infants de l'escola bressol Ballmanetes, van poder celebrar la festa de la castanyada, tot i les mesures covid del centre. No hi van haver paperines amb castanyes però si que van poder rebre la visita d'una castanyera que els va ensenyar algunes fruites típiques de la tardor i també cançons i balls per celebrar la festa. Com la resta d'escoles del municipi, no es vol que la mainada perdi una de les cites més destacades del calendari escolar i tradicional del país i s'ha buscat la fórmula per celebrar la castanyada igualment.

El centre ja fa anys que organitza la festa uns dies més tard que la resta de les escoles del municipi i de les dates senyalades, d'aquesta manera donen temps a que els petits descobreixin la festa i les tradicions amb la família o formant part de la celebració dels pobles. Per tal que l'activitat agafi un sentit més tradicional i s'aprengui jugant, l'escola ja fa uns dies que està completament decorada amb objectes típics de la tardor com: les castanyes, els bolets o les carbasses. Per tant ja fa dies que els més petits estan familiaritzats amb aquest objectes. La castanyada simbolitza el tancament de tots aquest dies de treball i descobriment. Enguany els pares i mares no han pogut participar de la festa, però no hi han faltat la mainada disfressada de castanyers i castanyeres i tots plegats han cantat cançons tradicionals. 

 

Després de la tardor i les castanyes, l'escola ja ho va preparant tot per l'arribada del tió i dels reis. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar