Publicitat
Publicitat

La meitat de població major de 66 anys ja s'ha vacunat per la grip

La campanya de vacunació de la grip a la sala polivalent ha vacunat 941 persones, la meitat del cens de persones majors de 66 anys. Només amb aquesta acció s'ha superat àmpliament el total de vacunats d'aquesta franja d'edat en la campanya de l'any passat. Des de l'Àrea Bàsica de Salut se'n fa una valoració molt satisfactòria.

La meitat de la població escalenca de més de 65 anys ja s'ha vacunat de la grip en la campanya especial que enguany ha fet l'Àrea Bàsica de Salut. En els cinc dies i mig de vacunacions massives a la Sala Polivalent s'ha vacunat un total de 941 persones. Això es significatiu que en aquest breu període s'ha superat en un 16% la xifra total, en aquesta franja d'edat, de tota la campanya de l'any passat. Això ha estat valorat de forma molt satisfactòria per la coordinadora d'atenció primària de l'ABS de l'Escala, Marta Pedrerol.

La franja d'edat on ha crescut més l'índex de vacunacions és la de 66 a 70 anys, amb un 45% d'increment. També ha estat molt important l'increment a la franja de 71 a 75 anys,a mb un 42%. En el tram de 76 a 80 l'increment ha estat d'un 29%. En canvi, en la franja de majors de 80 anys, hi ha hagut un descens. Un fet que no preocupa, entre altres motius perquè hi ha molts casos en què se'ls administra la vacuna domiciliàriament.

Aquests bons resultats de la primera campanya de vacunacions que es fa fora del Centre d'Atenció Primària, fa plantejar els seus responsables a repetir l'experiència l'any vinent.

Els primers casos de grip solen aparèixer cada any pels volts de finals d'any. A data d'avui encara és aviat per conèixer la incidència que tindrà i la casuística de la grip que vindrà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar