Publicitat
Publicitat

Enric Casasses presenta la reedició de 'Lo cant dels mesos'

Enric Casasses presenta la reedició de “Lo cant dels mesos” de Víctor Català. El poemari forma part del projecte de recuperació de l’obra poètica de la il·lustre escriptora escalenca. Casasses ha tingut cura de la reedició, n’ha escrit el pròleg i dibuixat una il·lustració per a cada mes. 

"Lo cant dels mesos", primer poemari de Víctor Català, publicat l'any 1901 inclou catorze poemes inspirats en el sentiment de la naturalesa en cadascun dels mesos de l'any. Mai més, excepte en el recull d'obra completa de Caterina Albert no s'havia reeditat. Ara ha estat possible, dins la iniciativa d'Edicions Vitel·la de reeditar la poesia primerenca de l'escriptora. Primer va ser el Llibre Blanc i ara Lo Cant dels mesos. El flamant premi d'honor de les lletres catalanes Enric Casasses n'ha estat el curador. A la reedició de "Lo cant dels mesos" n'ha escrit el pròleg i n'ha fet una il·lustració per a cada mes.

Lo Cant dels mesos inclou catorze poemes, un per a cada mes de l'any, més una introducció i un epíleg.

La reedició de Lo Cant dels mesos, feta a Edicions Vitel·la, completa el projecte de recuperació de la poesia primerenca de Víctor Català endegada l'any passat amb el Llibre Blanc. Per a l'editora, Gemma Vitel·la, la reedició d'aquests poemaris era un projecte necessari.

A la presentació del llibre, que no va poder sortir per Sant Jordi com era inicialment previst, Enric Casasses va repassar algun dels mesos. Aquí us en destaquem el poema introductori, on Víctor Català hi traça els fonaments del recull.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar