Publicitat
Publicitat

Una setmana del tancament de bars i restaurants

A una setmana del tancament de bars i restaurants, els restauradors s'ho prenen amb resignació i adaptant-se per mantenir el negoci. Per altra banda el govern ha aprovat un paquet de mesures urgents per donar suport als sectors més afectats.

Divendres passat entrava en vigor el decret pel qual els bars i restaurants de tot el país quedaven tancats durant quinze dies, com a mínim, per mirar de frenar l'expansió del coronavirus, ja que s'entenen com a espais de socialització. Tot i que la majoria no ho veuen així, l'Alba cap de cuina del restaurant La Placeta s'ho pren amb molta resignació i no creu que la solució depengui de tancar els bars i restaurants.

El cas de la Placeta és particular, un dels locals més joves del municipi. La seva obertura va veure's afectada pel confinament, van obrir amb totes les mesures covid aplicades i ara han afrontat aquest primer tancament obligat amb només una paraula a la ment 'adaptar-se' per continuar amb el negoci obert i oferint el seu menjar.

La resposta dels escalencs també ha estat molt bona al llarg de la setmana.

Igual que la Placeta hi ha altres establiments del municipi que ofereixen menjar per emportar o a domicili. Els podeu trobar a l'enllaç del Facebook de turisme l'Escala. Ara n'hi ha una desena, tots els interessats en incorporar-se a la llista poden trucar al telèfon 972 77 06 03 o enviar un correu a turisme@lescala.cat.

Aquesta setmana el Govern també ha aprovat mesures urgents per donar suport als sectors més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia. S'habiliten subvencions per a autònoms i pimes dels àmbits de la restauració i d'estètica i bellesa que vegin reduïda la seva facturació pel tancament d'activitats. També s'ha aprovat un decret d'obligat compliment perquè els arrendataris i propietaris de locals comercials puguin negociar el lloguer, arran de la crisi de la pandèmia per la Covid. Si les parts no arriben a cap acord, es podrà reduir fins al 50% el preu del lloguer mentre duri la situació adversa, en funció de la reducció de l'activitat. Unes mesures ben rebudes des de l'Escala tot i que segur que no seran suficients. 

En el cas dels restaurants, bars o botigues amb productes per endur-se o enviaments a domicili, es considera que el negoci està tancat i, per tant, el lloguer també es reduirà a la meitat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar