Publicitat
Publicitat

Els bars i restaurants tancats i aforament limitat al comerç, noves restriccions anti-Covid

El Govern tanca bars i restaurants i limita al 30% l'accés als comerços. Salut recupera restriccions de l'estat d'alarma per aturar la segona onada del covid-19. Les noves mesures entraran en vigor divendres i duraran 15 dies.

El govern català tanca bars i restaurants durant 15 dies, a partir d’aquesta mitjanit. És una de les noves restriccions que s’allargaran dues setmanes arreu del territori, per controlar el creixement de la corba del coronavirus, l'acord de Govern posa el focus en l'oci i, especialment, en els bars i restaurants. 

La idea del Govern és impedir el consum a l'interior dels bars i restaurants però també a les terrasses, i únicament habilitar-ne el servei de recollida de menjars o begudes o l'entrega a domicili. Es tracta d'una limitació quasi idèntica a la que es va desplegar a l'anomenada fase 0 de la desescalada, la més incipient i restrictiva en la majoria d'àmbits socials. A l'Escala, el sector està preocupat i es mostra molt escèptic amb les mesures preses. Es consideren el blanc fàcil i demanen coherència en les mesures que es prenguin. Com també, asseguren que molts locals i negocis estan tocats de mort.

La patronal de l’oci nocturn, la FECASARM considera que les restriccions són una mesura “excessiva i arbitrària”, i ha anunciat que recorrerà les limitacions que s’imposin al TSJC.

El Procicat, també, ha aprovat limitar l'aforament dels comerços al 30%. S'haurà de controlar l'aforament als comerços de més de 400 metres o centres comercials, a excepció de la venda de productes de primera necessitat. Un esforç per part de tots, per ajudar a millorar la situació, la salut i no enfonsar més certs sectors. 

La cita prèvia al comerç no es contempla, de moment, i es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica, excepte les perruqueries. Des del sector del comerç escalenc, s'accepten les mesures tot i que les titllen de pal a les rodes. Amb tot, esperen que les mesures preses serveixin per poder fer una campanya de Nadal amb bones condicions. 

Les noves mesures aprovades pel Procicat, doncs, deixen sense efecte les resolucions aprovades en les últimes setmanes a nivell territorial, i unifiquen els criteris a tot Catalunya. A banda d'impulsar restriccions, el Procicat també recomana evitar els desplaçaments fora del municipi de domicili per limitar la mobilitat. Les noves mesures són recomanacions i obligacions, però no es preveu, per ara, cap confinament perimetral.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar