Publicitat
Publicitat

Primer mes d'escola al CEIP Empúries

El primer mes del curs a l'Escola Empúries se salda amb un cas positiu i un grup confinat. La mesura va afectar un total de 19 alumnes i la mestra del grup. Ara mateix l'escola no té cap grup confinat. El risc de contagi a l'Escala és baix, segons les dades de Salut. 

Passat el primer mes d'aquest curs escolar atípic, l'Escola Empúries valora positivament que només s'hagi hagut de confinar un grup durant aquest temps, i tenint en compte que és una escola força gran amb 30 grups-clase.

Tal com marca el protocol dels departaments de Salut i Ensenyament, les proves PCR als alumnes confinats es van fer a l'escola. Una prova, que tot i la polèmica generada, és molt menys invasiva del que s'esperava. 

A diferència dels alumnes d'infantil, on els pares poden ser presents quan els facin la PCR, en el cas de primària els pares no hi poden assistir. 

Els alumnes que són sospitosos de Covid, fins que no es té el resultat de la prova PCR, des del centre se'ls tracta com a qualsevol altre absència per malaltia. El centre està preparat perquè tots els alumnes des de casa puguin mantenir cert ritme d'estudi. 

Per altra banda, cal destacar que el risc de contagi a l'Escala és baix, l'índex de risc, està marcat a 35,92 punts. Els casos diagnosticats per prova PCR els últims 7 dies ha estat de 3, fet que representa una incidència acumulada esl últims 14 dies pèr cada 100.000 habitants del 58,03. I la taxa de reproducció del virus es troba en el 0.62. Recordem que l'epidèmia creix, quan aquesta taxa és superior a l'1. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar