Publicitat
Publicitat

El MAC Empúries fa la primera visita a la zona portuària

El diumenge les jornades de patrimoni, les JEP 2020 van fer-se al MAC Empúries amb la primera visita oficial a la zona portuària del jaciment. Una visita guiada amb l arqueòleg Quim Tremoleda. A més el MAC va celebrar una jornada de portes obertes que tot i la forta tramuntana van apropar molt gent al recinte arqueològic.

Un any més el MAC Empúries ha participat de les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991, i que és considerada l’activitat participativa més important d’Europa pel que fa al patrimoni cultural. Una proposta que no l’ha poguda aturar la covid19, i és per això que, sense perdre el costum dels altres anys, molts municipis i entitats d’arreu de Catalunya, com el Museu d’Arqueologia de Catalunya que ho ha fet amb una activitat de petit format on una vintena de participants han pogut seguir una visita guiada a l'excavació de la zona portuària de la ciutat grega que s'ha estat excavant els darrers anys i que ha aportat informació significativa d'aquesta zona de la ciutat. 

 

Una visita que va ser marcada per la forta tramuntana, però que es va convertir en la primera activitat oficial d'aquest espai. Fins ara s'havien fet algunes trobades amb experts i amb grups molt petits. La de diumenge va ser la primera seguida per un nombre important de visitants. Una visita guiada molt important per entendre realment el jaciment d'Empúries, ja que aporta informació molt significativa d'aquest espai a tocar de la ciutat grega. La vista va iniciar-se a la zona del museu per després anar baixant per la ciutat grega fins a arribar al penya-segat de la zona del port. A banda d'aquesta activitat, el MAC va fer jornada de portes obertes i tot i el mal temps el públic va respondre i van ser molts els que es van apropar fins al jaciment arqueologia d'Empúries. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar