Publicitat
Publicitat

Serveis socials i Càritas tornen a activar el programa Àncora

Ajuntament, Càritas i Consell Comarcal tornen a posar en marxa el programa Àncora, amb el qual esbusca detectar casos de gent gran en risc d'aïllament social. Es demana també la implicació del teixit comercial del poble i dels veïns.

El programa Àncora va activar-se per primer cop ara fa dos anys, en el marc del programa social del Pla de Barris del nucli antic de l'Escala. La finalitat del programa és contribuir a la detecció de persones grans que pateixen o estan en risc de patir aïllament social. Vol potenciar la corresponsabilitat de veïns, teixit comercial i administració pública a l'hora de detectar casos d'aquest aïllament. I vol impulsar una xarxa d'intervenció comunitària per potenciar l'envelliment actiu i la qualitat de vida dels veïns.

Aquesta nova temporada del programa hauria d'haver-se activat el mes de març passat, però el sotrac provocat per la pandèmia de coronavirus va aturar el projecte. Des d'un bon principi, compta amb la implicació de Càritas Parroquial, que ja treballa fent acompanyament de gent gran que viu sola.

Tot plegat ha de girar entorn el concepte de "Bon tracte a la gent gran".

 Abans d'implicar-se en el projecte, els voluntaris -o àncores- reben una formació impartida per professionals.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar