Publicitat
Publicitat

L'Estat permetrà els ajuntaments gastar el romanent positiu

L'Ajuntament rep amb satisfacció que l'estat suspengui els objectius de dèficit per al 2020 i 2021 i permeti els ajuntaments gastar els seus romanents. El consistori escalenc fa anys que liquida el pressupost municipal amb superàvit i acumula un romanent positiu de mes de 4'8 milions d'euros.

Per a l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, és una bona notícia que l'estat alliberi  els municipis de la limitació d'ús dels romanents de tresoreria positius acumulats en anys de bonança i bona gestió econòmica. La ministra d'hisenda va anunciar la setmana passada, de fet, un parèntesi al pacte d'estabilitat que posava moltes limitacions als ajuntaments de poder utilitzar els romanents de tresoreria acumulats en anys de superàvit per a inversions públiques. El moment econòmic i les mesures que la Unió Europea ha posat a disposició dels estats membres per plantar cara a la pandèmia estan a l'origen del relaxament de la cotilla que l'estat aplicava fins ara als ajuntaments.El de l'Escala, precisament, té una hisenda molt sanejada, amb un endeutament residual d'escassament un 4%. Va tancar l'exercici econòmic de 2019 amb un superàvit de 763 mil euros i té un romanent positiu de 4 milions 800 mil euros. Xifres que, de fet, han portat el govern municipal a incomplir aquest any la regla de despesa.

Avui s'hauria de signar el decret llei que oficilialitzarà la flexibilització del control financer que ha exercit fins ara l'estat i que hauria de permetre l'ús dels romanents positius per a fer front a moments delicats com el que estem vivint.

En tot cas, les mesures que s'han emprès aquest any per fer front als efectes econòmics provocats per la pandèmia provocaran que el pressupost municipal es tanqui, amb tota probabilitat amb dèficit.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar