Publicitat
Publicitat

A l'estiu el turisme ha baixat un 16 per cent

La temporada d'estiu 2020 s'ha tancat a l'Escala amb una baixada d'ocupació mitjana del 16%, unes dades sensiblement millors a les previsions que es feien a l'inici de l'estiu donada la situació que s'està vivint arreu del món. 

L'Escala ha viscut un estiu atípic on la temporada va començar amb retard. Agafant com a referència la generació de residus, la mitjana en el període entre principis de juliol i finals de setembre, és d'un 16,3% inferior al mateix període de l'any passat.  Per mesos, el descens principal es va registrar el mes de juliol, amb un 25,5%, mentre que el volum de població del mes d'agost només va baixar un 14,8% i aquest mes de setembre ha estat molt a prop de les dades del 2019, amb un descens de només el 2,5%. Un dels aspectes al qual s'atribueix aquestes xifres és el fet que l'Escala té un alt volum de segones residències i poca dependència dels grans touroperadors. Això ha afavorit el tipus de turisme de proximitat i familiar que s'ha seguit principalment aquesta temporada. 

El descens del públic estranger ha fet que l'ocupació d'hotels, hostals i pensions hagi estat d'aproximadament un 51% al juliol i d'un 75% a l'agost, però on més s'han notat els efectes de l'anul·lació de reserves ha estat al sector dels càmpings, amb una ocupació mitjana al juliol de només el 29% i a l'agost del 39%. Tant l'Ajuntament com el sector privat, han treballat des de l'inici de la pandèmia, per intentar minimitzar els efectes negatius i poder oferir la millor temporada possible als visitants, i fer de l'Escala una destinació segura. 

Abans de començar la temporada es va aprovar un pla de xoc econòmic i social de més d'1,4 milions d'euros. Es van establir els protocols d'usos dels espais públics, agents cívics per controlar les platges, campanyes de promoció i ajudes directes a les empreses i autònoms. També s'han organitzat activitats d'actiu-natura, cultura i senderisme, que han continuat marcant la tendència a l'alça dels darrers anys entre les principals demandes d'informació. Durant aquest estiu, s'han programat més d'un centenar d'activitats, seguint en tot moment les indicacions de control establertes als protocols sanitaris. 

El perfil dels usuaris ha estat d'una mitjana d'edat dels 45 als 55 anys, en primer lloc, seguit de la franja de 25 a 44 anys. Un 40%, procedent d'altres punts de Catalunya, (un 7% més que l'any passat), un 30% de l'Estat Espanyol i un 23% de França, un 10% menys que el 2019.En termes generals, doncs, l'Escala fa una bona valoració d'un estiu que es preveia molt i molt complicat. La feina feta des del sector públic i del privat han minimitzat els efectes de la Covid-19 sobre la temporada turística d'aquest estiu 2020. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar