Publicitat
Publicitat

La Festa de l'Anxova preparada

La Festa de l'Anxova 2020 ho té tot preparat per celebrar una nova edició. Enguany adaptada a la situació de pandèmia amb un acte central, dues anxoves d'or, un pregó i una Ruta de la tapa transformada en una nova activitat anomenada 'Gastroanxova Tour" amb aforament limitat.  

Aquest diumenge, dia assenyalat al calendari escalenc, arriba una nova edició de la Festa de l'Anxova. Una edició marcada per la pandèmia, per això la Unió d'Antics Saladors d'Anxova i l'Ajuntament de l'Escala han acordat mantenir l'acte institucional, que inclou el pregó i l'entrega de l'Anxova d'Or, però amb les mesures que s'han anat adoptant a totes les activitats celebrades aquest estiu, que inclouen el control d'aforament i la necessitat de reservar entrada a l'Oficina de Turisme. 

També s'han fet certs canvis a la programació  s'entregaran dues anxoves d'or, una per al futbolista escalenc Valery Fernàndez, que juga amb el Girona FC. L'altra, per a l'economista Xavier Sala-i-Martín. Pel que fa el pregó anirà a càrrec del president del consell regulador de la Denominació d'Origen Empordà, Xavier Albertí. Aquest acte es farà a la zona de La Punta i també comptarà amb una cantada d'havaneres amb el grup local Oreig de Mar. 

Per motiu de seguretat i normatives, s'ha suprimit la degustació popular d'anxoves. També s'ha decidit canviar la popular Ruta de la Tapa de l'Anxova per una nova activitat anomenada 'Gastroanxvoa Tour', per així evitar acumulació de persones. La nova proposta es tracta de visites guiades per a grups d'un màxim de 5 persones més el guia, que permetran combinar el coneixement d'alguns dels atractius del municipi, al mateix temps que es degusten tapes fetes amb anxova a diversos establiments. Inclou visita guiada de dues hores, cinc tapes i cinc begudes i el cost és de 25 euros per persona.

Per assistir aquesta activitat s'ha de fer reserva prèvia a l'Oficina de Turisme, de moment ja hi ha diversos grups però encara hi ha places per dissabte matí i tarda i també per diumenge matí. S'han creat quatre rutes diferents per poder fer a peu i per conèixer diferents punts del municipi. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar