Publicitat
Publicitat

Martí Gironell presenta Paraula de Jueu a l'Escala

L'Escala va acollir la presentació del nou llibre de Martí Gironell 'Paraula de Jueu', la continuació del seu exitós 'El pont dels jueus'. Un acte marcat per la tramuntana i amb presentació de Núria Esponellà.

L'escriptor Martí Gironell va presentar a l'Escala la seva última novel·la, Paraula de jueu, en un acte presentat per la també escriptora Núria Esponellà i organitzat des de llibreria Vitel·la. El lloc escollit per fer la presentació va ser plaça Catalunya, un espai de grans dimensions ideal per portar a terme actes d'aquest estil. Llàstima que el fred i el vent, van fer que més d'un decidir finalment no sortir de casa. Paraula de jueu transporta al lector en un viatge per Besalú i és la continuació de la seva exitosa novel·la 'El pont dels jueus'. El mateix Gironell comentava que la primera novel·la parla de la història de la construcció del pont de Besalú i la segona novel·la explica la reconstrucció.

 

De fet la novel·la inicia quan el mestre d'obres Pere Baró rep l'encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l'ha destruït i posa en risc l'expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s'aturaran per causes que es veurà abocat a investigar. Amb aquestes dues premisses, l'autor endinsa el lector en una aventura medieval.

 

Gironell no es planteja escriure una continuació, per tant descarta de moment convertir les novel·les amb una trilogia, però deixa les portes obertes en cas de trobar alguna nova connexió o proposta.

 

Caldrà esperar un temps per saber quin rumb agafen la nova novel·la de Martí Gironell. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar